perjantai 22. helmikuuta 2013

Elämäni kuvat

Koso-täti heittiki mulle jänskän haasteen. Siinä pitää näyttää elämästään vanhoja kuvia.
Jokku kuvat löyty heleposti ko olin ne joskus laittanu alapumiin. Mutta yllättäin 7-12 vuotiaan Hilikan kuvia ei ollukkaan muuta ko luokkakuvissa. Ehkä sillon ei ainakaan meillä kuvattu palijon tai ehkäpä olen ne hukannu johonki. Mutta tästä tuli mielenkiintonen matka muuten.Tässä oon parin kuukauven ikäsenä minun molempien mummojen kans jossakin Kemijärven rantamilla. Oltiin käyty noihin aikoihin retkillä yhessä isän velijen perheen kans Ailangassa.Tässä on perhepotretti keväällä 1956. Minä oon nuorimpana tuo äitin sylissä oleva tillukka,  2-v. Taustalla näkyy naapurin talo.
Tässä minun sylissä on meiän kolli-kissa Mirkku. Istun kamarin sohovalla. Taustalla on punavalakonen seinävaate, jonka toisen puolen värit olivat päinvastoin. Muistan, kuinka jossakin ijässä inhosin tuota seinävaatetta. Muistan ikuisesti valokuvaajan, joka käski pitää suun kiinni nauraessa, ettei näy isosta suuvärkistä hampaat. Opetus on jääny ijäksi mieleen. Taijan olla tuossa noin seittemän vuotias, koska tukka on vielä pitkä, kouluun lähtiessä se leikattiin.

Äitin ja siskon kans kitketään rikkaruohoja kukkapenkistä. Minä oon tuo tummempihiuksinen keskellä. Meillä on jokku pallomekot päällä. Oltiin siskon kans melekein samankokoset, sisko on vain 1 v 4 kk vanahempi. Samanen naapurin talo siellä taustalla.


Samoja pihamaisemia ku aijemmissaki kuvissa. Nojailen puuta, johon oli kiinnitetty pihakeinu. Narut on tainneet mennä poikki tuossa vaiheessa. Minulla on sinisen mekon päällä kaulassa itse virkkaamani valakonen kaulus. Oon tässä 14-v.

Tämä on kotipihalla, oon lukion ekalla. Muutettiin isompaan asuntoon, ko menin lukioon. 60-70-lukujen taitteessa oli minimuoti. Tein tuon hameen vanhasta liivihameesta ja paitapuseronki ompelin ite.

Tässä oon nuori äiti, kuva vuojelta -76 Rovaniemellä äitini pihalla.
Tässä en ookaan samalla kotipihalla, vaan Thaimaan Kabinburin kojin puutarhassa. Asuttiin sielä mieheni kans yheksän kuukautta vuosina 1997-1998 ko mieheni oli sielä komennustyössä ja ite olin virkavapaalla omasta työstä ja pijin ns. sapattivapaata. Taustalla on mangopuu ja pihalla kasvaa samoja kukkia ko meilläki ruukuissa sisällä.

Haaste kuuluu laittaa eteenpäin ja heitänki tämän kaimalleni Puikkojen polut 2-blogiin, ole hyvä!
Kaikille lukijoilleni toivotan ihanaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Ihania muistoja ja kauniita kuvia Hilkka-neitokaisesta. Osaava olet ollut jo nuoresta pitäen, nätin hameen ja puseron olet ommellut:)

  VastaaPoista
 2. Voi kun näitä oli kiva katsella.
  Tuo minimuoti, -70 luvulla, minullakin oli sellaisia hameita ja mekkoja .

  Mukavaa viikonloppua toivottelee onnellinen lomalainen ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Hilkka, ja jo nuorena ompelit vaatteita.
  Samanikäiset lapsetkin meillä on:)ja nuo levee punttiset housut,:) oli sekin muoti.

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa lomamatkaa mussukoiden luona !
  "Tavataan" sitten matkasi jälkeen näissä merkeissä :)

  VastaaPoista
 5. Mukavia muistoja vuosien varrelta. Blogin alussa tuo peite kuva on aivan satumaisen kaunis.

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Vanhoista valokuvista huomaa, miten paljon onkaan elämässä ehtinyt tapahtua, kun aikaa on kulunut.

  VastaaPoista
 7. Ihanat ja nostalgiset kuvat. eiko nämä vanhat valokuvat olekkin muistorikkaita.

  VastaaPoista
 8. Ihania nostalgisia kuvia! Harmi tuo maininta suun supussa pitämisestä, sillä tuollaiset kommentit voivat tosiaan jäädä iäksi mieleen kummittelemaan.

  Herkullista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. Kiitos haasteesta, pitänee skannalla ensin kuvia, joita lapsuudestani/nuoruudestani on todella vähän.
  Olen huilaillut, kun valtava flunssa-aalto iski. Kuumetta, yskää ja lihaskipuja. Pelkkää lepoa viikon verran. Nyt alkanee helpottaa. Puolison vuoro näköjään alkoi, kun yskii jo sillä äänellä. Ystävälläni oli sama tauti ja sitten tarttui minuunkin.
  Kauniita kevätpäiviä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!