tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kahvipussikassit ja -tabletti

Kahvipussit ovat hyvää materiaalia moneksikin. Itse olen tehnyt niistä pääosin ostoskasseja, mutta aiemmin myös lelukoreja ja muutaman pannunalusenkin.

Tässä ensin kaksi vinokoria, pohjan koko n. 18 x 34 cm ja korkeus 29 cm. Kasseissa on kantohihnoina 3 cm leveä kangasnauha, joka on pujoteltu ympäri kassin.

Tässä vinokorit sivulta sekä aiemmin tekemäni pärekorimalli, johon uusin kantohihnan aiemman pusseista ommellun tilalle.

Käytäntö on osoittanut nämä ostoskorit kestäviksi. Kassit on helppo korjata uusimalla vaan rikkoontunut osa. Pakkasilla kahvipussista tehty kantohihna on murtunut, joten niitä on joutunut uusimaan eniten.

Kokeilin myös tabletin tekoa. Ohje "Kahvipussien uusi elämä"-kirjasta. Reuna on tehty vinonauhasta. Toistaiseksi tehtynä on vain tämä yksi kappale.

Tervtuloa lukijakseni myös Huopatossunen!

Makoisaa maaliskuun jatkoa teille jokaiselle!

 Kiitos käynnistäsi ja tervetuloa piipahtamaan uudelleen! Kiitos kommentistasi!

9 kommenttia:

 1. No johan on komeita. Kyllä noihin menee pussi, jos toinenkin.
  Taitaa olla kestäviä ja kauniitakin. Tuosta hopeisesta tykkään erityisesti !

  VastaaPoista
 2. Kauniita, upeita ja ihania ovat kaikki.. kierrätystä parhaimillaan:)

  VastaaPoista
 3. UPEUKSIA. Ihmeellistä, mitä kahvipusseista saakaan aikaan

  VastaaPoista
 4. Oletpa sie tehny kommeita koppasia, Mutta oot sie saanu kahvia juuva jotta oot saanu kopat tehtyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvipussien keruuseen on kyllä osallistunut koko lähisuku, koska itse juon kahvia melko vähän ja mieheni ei ollenkaan. Kiitos kerääjille!

   Poista
 5. Komeita koppia.
  Minäkin niitä oon värkännyt kymmeniä, mutta enää ei tahdo kädet kestää. Tuo kaunis tapletti vois vielä onnistua nivelrikkoisille käsille.
  Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun miekii saisin aikaseks ruveta tekemään noita kahvikasseja. Oon tehny muutaman, mutta kun tein kahvat kahvipussista ei ne ajan kanssa kestäny ja siihen se into sitten lopahtikin. Pusseja mulla on niin paljon, jotta niitä ei mihinkään pannunalusiin hukuteta.
  Nyt on muka tullu joku uusi kirjakin kahvipussi uudesta elämästä, oiskohan se kirjastossa, pitäs lähteä tarkistamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin potenut, mutta onneksi kansalaisopistossa on silloin tällöin kursseja, joihin olen osallistunut. Kasseja olen tehnyt muutamalle sukulaiselleni. Yleensä ne aiheuttavat ihastusta ja siitähän saa hyvän mielen, kun ei ole tarvinnut ympäristöä saastuttaa maatumattomalla jätteellä. Tsemppiä Sinulle!

   Poista
 7. Kauniita, minullakin olis kassilinen kahvipusseja mutta en ole saanu aikaiseksi tehdä mitää niistä. Aina ajattelee tarttin mutta johonkin se tökkää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!